Платформа за локалну, националну и интернационалну сарадњу Младост, радост … Приближавање српског духовног наслеђа савременом човеку Приближавање српске културне баштине савременом човеку

Тврђава Рам

Оживљавање средњевековног наслеђа Србије У жељи да популаризује средњевековно наслеђе, Српски центар за сарадњу ће организовати фотографску колонију у јуну 2010. године на тврђави Рам, а за октобар је у плану изложба фотографија и пројекција кратког документарног филма о самој фото-колонији и тврђави.


На колонији ће учествати сви заинтересовани фотографи, како афирмисани тако и неафирмисани. Уз то, сниматељска екипа ће пратити дешавања и правити снимке за краткометражни документарни филм о тврђави Рам.

Избор фотогрфија направиће жири, а изложба одабраних фотографија биће представљена публици у Београду и евентуално још неким градовима Србије, као и краткометажни документарни филм о пројекту.

Све ће то бити пропраћено веб презентацијом , каталогом изложбе и двд издањем. Фотографије које буду изабране од стране жирија моћиће да се у даљем периоду слободно користе у промотивне сврхе тврђаве Рам.